دبیرستان غیر دولتی کمال
اضطراب چیست؟

تعریف اضطراب:

یک احساس دلواپسی بسیار ناخوشایندِ اغلب مبهم که با یک یا چند حس جسمی مانند احساس خالی شدن سردل یا تنگی نفس و قفسه سینه، طپش قلب، تعریق و ... همراه است.

- علل اضطراب:

عوامل مختلفی نقش دارند از جمله:

1-  ناامنی شدید
 2-عدم اعتماد به نفس
 3-وابستگی ناسالم به والدین بخصوص مادر
 4-دوران کسب استقلال در نوجوان (او می داند و می خواهد مستقل شود امّا عدم آگاهی از وضعیتی که بعد از مستقل شدن پیدا خواهد کرد او را مضطرب می کند(
 5-عدم درک و همراهی والدین به نیاز نوجوان، در گرایش به همسالان (که یک نیاز طبیعی است(
 6-فکر کردن دائمی به یک مشکل و گرفتاری
 7-تنبیه، تحقیر، سرزنش و تهدید، مقایسه
 8-اضطراب ناشی از امتحان

پیشگیری

1-عدم گوشه نشینی و اجتماعی بودن و حمایت اجتماعی که همچون سپری در مقابل بحران‌‌ها عمل می کند و موجب احساس امنیت و افزایش اعتماد به نفس نیز می شود.
 2-تقویت روحیه نوجوان بخصوص با تکیه بر مهارت ها و توانائیهای مثبت او که به افزایش اعتماد به نفس او هم کمک شایانی می کند.
 3- انتظارات متناسب با سطح توانایی و استعداد نوجوان و درک شرایط روحی او
 4-کسب اطلاعات در مورد شرایط تنش زا
 5-فراهم آوردن آگاهی و بینش دقیق، صحیح و به موقع قبل از پیدایش علائم ثانویه بلوغ و تغییرات جسمانی و آثار روانی آن، با ایجاد جوی آزاد و سالم، تا او سوالات، افکار، احساسات و احیاناً نگرانیهای خود را صادقانه مطرح و جواب های مناسب دریافت کند تا بدین ترتیب برای یافتن پاسخ سوالات خود به کسانی که صلاحیت ندارند مثل همسالان که می تواند او را دچار اضطراب و انحراف کند، مراجعه نکند
 6-دادن برنامه های مثبت با واژه ها و جملات مثبت به ذهن.
 7-بکار بردن کلمات آرامبخش و متعادل مثل «بعضی اوقات» ، «بهتر است» و .... بجای کلماتی که بار اضطرابی دارند مثل «هیچوقت» ، «همیشه» ، «هرگز» ، «زود» ، «سریع» ، «باید» ،«حتما» و ...
 8- انجام دادن کار در زمان خودش (کنترل زمان و از بین بردن هر چه که باعث می شود تا زمان از دست برود(
 9-به نوجوان اجازه دهیم تا با هیجان ها و احساسات خود آشنا شود و آنها را بپذیرد که اینگونه گام مهمی برای دستیابی او به عزت نفس و احساس شادمانیش برداشته می شود.
 10-توافق با نوجوان در مورد گزینش دوست با برخوردی منطقی و در وقت مناسب با گفتگوی ملایم
 11-احترام و اعتبار قائل شدن برای دوستان نوجوان در همه مواقع بخصوص در برابر همسالان
 12-درونی کردن این روحیه که راز شادزیستن انجام آنچه که دوست داریم نیست بلکه دوست داشتن آن چیزی است که انجام می دهیم.
 13-ورزش بطور منظم (نرمش، پیاده روی تند و سریع به مدت 40 دقیقه(
14-با هر روشی که مطالعه می کند مهم این است که محیط مطالعه اش را خلوت نگه داریم.
15-رژیم غذایی سالم (عدم مصرف غذاهای پرچرب، شیرین و شور، (کافئین و استفاده بیش از حد ویتامین‌های E مثل جگر،D کره،A تخم مرغ، K گل کلم) مصرف کردن پروتئین همراه کربوهیدرات مثلاً جوانه حبوبات به همراه ساندویچ مرغ، همینطور آب میوه طبیعی و میوه، سبزیجات، نان سبوس دار و ذرت بوداده و دارچین که به آرامش و تمرکز نیز کمک می کنند.
درمان
 1-پرهیز از مقایسه ملامت آمیز که موجب حسادت، بدبینی، احساس دلسردی، ناامنی و اضطراب می شود.
 2-بجای قضاوت و داوری درباره احساسات او، واکنش های مبتنی بر درک و پذیرش، تا نوجوان سوالات، دلمشغولیها، افکار، احساسات و احیاناً نگرانیهای خود را صادقانه مطرح و جوابهای مناسب دریافت کند.
 3-گرایش نوجوان در این دوره به همسالان همانطور که گفته شد یک نیاز طبیعی است و این نیاز از سوی اطرافیان باید درک شود تا نوجوان پنهان کاری نکند این پنهان کاری گاهی اوقات با پرخاشگری همراه می شود که به استرس و اضطراب می انجامد.
 4-در پرخاشگری ناشی از اضطراب که با خشم و عصبانیت و حتی رفتارهای ضداجتماعی، بهانه گیری و نق زدن و کابوس دیدن در خواب همراه است، بجای تنبیه و سرزنش، که رفتارهای نادرست او را بیشتر می کند و حتی منزوی تر، با تقویت روحیه نوجوان بخصوص تکیه بر مهارتها و تواناییهای مثبت او باید به او فهماند که نحوه برخورد دیگران با او تا حدی نتیجه رفتار خود اوست.
 5-همدلی، همراهی و گفتگوی مستدل با نوجوان، تا او خود متوجه نتایج نامطلوب بعضی معاشرتها شود.
 6- با نوشتن هر آنچه که باعث اضطراب و تشویش می شود بروی کاغذ، فشارهای روحی و نگرانی ها بطور قابل توجه ای کاهش می یابد.
 7-فکر کردن دائمی به یک بیماری، یک مشکل، یک گرفتاری و ... آنها را افزایش می دهد و در نتیجه اضطراب و تشویش بیشتر می شود.
 8-ضمیر ناهشیار توانایی معجزه آسایی برای حل مشکلات اساسی و مسائل دارد، کافی است قبل از خواب بخود بسپارید که راه حل مشکل یا مسأله خاصی برایتان آشکار می شود.
 9-اگر باور ما بر موفقیت، سلامتی، خوشبختی ..... باشد ذهن ناهشیار زمینه را برای جذب اینان فراهم می کند.
 10-در اضطراب ناشی از امتحان حمام گرفتن، تنفس عمیق، صحبت کردن با شخص مورد اعتماد و استراحت در یک اتاق تاریک، بسیار مؤثر است.

تهیه و تنظیم: مشاور پایه هشتم

جهت بزرگنمایی تصویر برو تصویر کلیک نمائید

انتخابات شورای دانش اموزی
برگزاری انتخابات شورای دانش آموزی ۹۹-۹۸
مراسم بازگشایی مجتمع آموزشی کمال مهر ۹۸
با حضور معاونت محترم رییس جمهور و مدیران آموزش و پرورش
اهم فعالیت های آموزشی دوره اول
جهت مشاهده فایل پیوست خبر را دانلود بفرمایید.
اضطراب در نوجوانان
اضطراب چیست؟
جدول افتخارات دبیرستان کمال (دوره اول)
لبست افتخارات آموزشی، پرورشی و پژوهشی دانش آموزان دوره اول